Goji (Lycium barbarum) DVOGODISNJI

800 RSD

U narodu poznat i kao Godži.

Goji je voćna vrsta poreklom sa Tibeta koja može da se uzgaja kao ukrasni, listopadni grm ili manje drvo visine 2-3 m i širine 2 m.

Plodovi su duguljasti, narandžasto- crvene boje, sočni, slatkog ukusa, a sazrevaju od avgusta do oktobra. Pogodni za jelo i preradu (sušenje, sok, čaj, džem).

Odgovara mu naše klimatsko područje pa se uspešno gaji i u Srbiji. Goji dobro podnosi sušu, ali treba obratiti pažnju na zalivanje u prvoj godini posle sadnje. Uspeva na suvom, jalovom (nutritivno siromašnom) zemljištu, a može i na peščanim i glinastim zemljištima u priobalnom području. Najviše mu odgovara alkalno zemljište pH 6.5 pa na više. Podnosi visoke temperature preko leta do 40°C, kao i ekstremno hladne zime (-40°C). Potpuno je otporan na mraz, a što se tiče bolesti i štetočine koristi samo organska sredstva kao sto je “PERFIT“ (ekološki biocid).

U medicini je poznat kao lek za bolesti cirkulacionog, imunološkog, probavnog i mokraćnog sistema. U Kineskoj medicini za čajeve upotrebljavaju lišće i koru Goji (Godži) stabljike. On je izvanredni antioksidant, imunostimulator, afrodizijak i analgetik.

Kategorija:

Pitanje o proizvodu: Goji (Lycium barbarum) DVOGODISNJI

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Pitanje

    Vaše pitanje