Actinidia deliciosa Tomuri- Kivi Tomuri oprašivač

1,500 RSD

Sorta kivija Tomuri je snažna, muška, listopadna penjačica sa dlakavim, crveno-braon izdancima, srcolikim zelenim listovima i grozdovima kremasto-belih mirisnih cvetova tokom leta. Actinidia deliciosa Tomuri dostiže visinu od 10 m i širinu od 5 m nakon 5-10 godina. Preporučuje se uzgoj uz zidne strane i rešetke kao puzavica ili kao drvo. Pogodan oprašivač za žensku sortu ‘Hajvard‘. Jedna muška biljka je dovoljna za oprašivanje do 8 ženskih biljaka ako se nalazi u centru. Ako se sadi u redove, mužjak može oprašiti 3-4 ženke.Tomuri je divna snažna loza (puzavica) i ima velike listove u obliku srca i velike kremasto bele cvetove u proleće, što ga čini fantastičnom karakteristikom za pejzaž. Ne rađa plodove. Sadnja može da se vrši od marta do oktobra a rezidba od marta do jula.

Kategorija:

Opis

Nega kivija Tomuri:

 • Bolesti i štetočine – Generalno je bez bolesti i štetočina (netreba da se prska);
 • Orezivanje – Ako gajite za voće, orezujte ga nakon cvetanja, vraćajući bočne izdanke na 3-4 pupoljka iz stalnog okvira stabljike. Možete mu orezivanjem dati formu drveta.
 • Tip zemljišta i pH zemljišta – Kiviju Tomuri odgovaraju krečnjačka, glinovita, ilovasta i peskovita zemljišta. Zemljište takođe treba da bude vlažno i dobro drenirano. Nema zahteve za pH vrednosti zemljišta;
 • Svetlost – Preferira puno izloganje sunčevim zracima (mesto sadnje na južnim stranama);
 • Izloženost vetru – Zaklonjeni položaji se preporučuju;
 • Temperatura – Izdržava niske temperature od 0-5 stepeni celzijusa;
 • Đubrenje – Đubrite ga organskim đubrivom za citruse kako bi kiviju povećali masu korena i pomogli u izbegavanju gubitka pri teškim uslovima uspostavljanja rasta biljke prilikom sadnje i nakon nje.

Pitanje o proizvodu: Actinidia deliciosa Tomuri- Kivi Tomuri oprašivač

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

  Vaše ime

  Vaš email

  Pitanje

  Vaše pitanje