Calluna Trio – vres,kaluna

1,300 RSD

Kategorija:

Opis

Calluna – Vres je najpoznatija zimska cvetnica na planinama. Takođe je i vi možete uzgajati u vašem vrtu. Voli umereno osunčane polozaje sa umerenim zalivanjem.

Calluna vres je zimzelena grmolika višegodinja cvetnica poleglih ili uspravnih grana. Vres voli polusenovite položaje i najbolje se razvija kada se gaji u blago kiselom supstratu. Poželjno je da zemljište bude plodno i dobro drenirano. Vresovi imaju umerene zahteve prema zalivanju. Ove prekrasne cvetnice se odlikuju cvetanjem od avgusta pa sve do prvih mrazeva a neretko se dešava da se cvetovi zadrže na biljci i u toku zime pod snegom što daje posebnu lepotu zimskom pejzažu. Vres se sadi na rastojanju od 20-30 cm jedna od druge 10-20 komada na m2. Cvetovi su beličasto roze boje u vidu sitnih zvončića nanizanih duž grana. Listovi su sitni i zeleni. Callune su vrlo dekorativne kao samostalni gmovi ili u grupaciji sa zelenim biljkama kada svojim cvetovima razbijaju monotoniju u toku hladnijeg dela godine.

Sadnice vresa mozete kupiti u nasem vrtnom centru u rasadniku u Petrovaradinu ul.Franje Stefanovic 7 ili da Vam se isporuče kurirskom sluzbom.

Po preuzimanju rasadnik SEVAR nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posto napuste rasadnik. Ne možemo uticati na održavanje i negu istih, samim tim i na dalji rast i razvitak istih.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Pitanje o proizvodu: Calluna Trio - vres,kaluna

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Pitanje

    Vaše pitanje