Aronija – dve godine starosti

400 RSD

Aronija je listopadni grm bujnog rasta, koji možemo uzgajati i kao ukrasni grm ili kao manje drvo koje cveta u maju belim cvetnim grozdovima, a u jesen listovi menjaju boju u crvene nijanse.  Veoma je otporna na niske zimske temperature i kasne proletnje mrazeve, a uspeva i na manje plodnom zemljištu. Otporna na bolesti.

Ova izuzetno lekovita biljka pripada grupi jagodičastog voća. Njeni plodovi su crne bobice veličine crne ribizle, rastu u grozdovima. Plodovi su u početku crveni , dozrevaju u avgustu kada postaju crni, oporog i slatko-kiselkastog ukusa. Dozrevaju brzo, ne osipaju se, dugo se čuvaju i nekvare se.

Plodovi aronije su prava vitaminska bomba, pogodni su za različite namene, a poznata su i  lekovita dejstva zrelih plodova , koji pored prirodne boje – antocina, sadrži i vitamine A, B, C, P i minerale koji su korisni  za krvotok, uravnotežuju krvni pritisak , leče jetrene i želudačne tegobe, čir, migrenu, šećernu bolest, arterosklerozu i druge bolesti. Plodove preradjujemo u sokove, marmalade, džemove, likere, vino, možemo ih koristiti i sveže, sušene, zmrznute.

Kategorija:

Pitanje o proizvodu: Aronija - dve godine starosti

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

Vaše ime

Vaš email

Pitanje

Vaše pitanje