Japanska ukrasna trešnja (Prunus serrulata Kanzan) prečnik stabla 14-16 cm

15,000 RSD

Japanska trešnja (Prunus serrulata) je listopadno drvo poreklom iz Japana, Koreje i Kine. U svetu je poznata i pod nazivima kao što su Azijska ili Orijentalna trešnja. U japanu je zovu sakura.
Izuzetno cenjeno drvo zbog obilnog cvetanja i njenih spektakularnih formacija koje stvara u vidu cvetnih oblaka. Dostiže visinu od 8-12m, ali se ona rezidbom može regulisati da bude i niže. Veoma otporna i dugotrajno drvo koje ima listove slične običnoj trešnji, ali su tamniji (smedje-crvenkaste boje).
Korist se samo kao ukrasno drvo, nema prehrambenu vrednost iako neki varijeteti daju tamne plodove-trešnje. Može se saditi u vidu solitera, drvoreda ili u grupama. Izuzetno lepo i atraktivno drvo tokom cele godine. U proleće pre listanja stablo je prepuno dvostrukim roza mirisnim cvetovima, zatim formira gustu krošnju od tamnozelenog lišća, a na jesen poprima narandasto-zuto-crvenkaste tonove. Za sam uzgoj nije preterano zahtevna. Uspave na svim tipovima zemljišta i voli sunčane položaje. U ponudi je biljka visine 200-250 cm, obima stabla 7-10 cm.

Kategorija:

Pitanje o proizvodu: Japanska ukrasna trešnja (Prunus serrulata Kanzan) prečnik stabla 14-16 cm

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka