Hortenzija (Hydrangea macrophylla )

400 RSD

Opis: listopadni žbun kompaktne, guste krošnje i krupnih, sjajnih zelenih listova. Najveći ukras i razlog zašto je ova vrsta među najomiljenijim u vrtovima su krupne loptaste cvasti prečnika oko 25 cm. Boja cveta se može menjati, u zavisnosti od uslova sredine i kiselosti zemljišta, od  roze, plave i ružičaste (na neutralnim zemljištima), do plave i indigo plave (na zemljištima bazne reakcije). Osim cvetova njeni listovi su veoma dekorativi i lepi.

Vreme cvetanja: jun- avgust

Uslovi gajenja: kod nas široko gajena biljka na svim staništima. Dobro podnosi orezivanje, a prema uslovima sredine nema posebnih zahteva. Najbolje uspeva u vlažnoj klimi, na plodnom zemljištu, u polusenci i senci. Ova biljka je indikator kiselosti zemljišta.
Hortenzije se ubrajaju među najdekorativnije biljne vrste i od davnina imaju široku primenu kod ozelenjavanja vrtova. Može biti formirana kao slobodna, neformalna živa ograda. Dobro raste u žardinjerama (terase, balkoni), koristi se za grupnu i pojedinacnu sadnju, a narocito je interesantna u formi živih ograda- atraktivna u letnjem preiodu (u period cvetanja).

Nema na zalihama

Kategorija:

Pitanje o proizvodu: Hortenzija (Hydrangea macrophylla )

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

Vaše ime

Vaš email

Pitanje

Vaše pitanje