Nektarina Fantazija

400 RSD

Karakteristike

 • Redovno i veoma obilno rađa.
 • Plodovi su veliki, jarko crvene boje.
 • Meso ploda je veoma čvrsto, narandžasto, ukusno je i veoma aromatično slatko-nakiselog ukusa.
 • Dobro podnosi transport.
 • Može da uspeva na većini tipova zemljišta.
 • Samooplodna je sorta.
 • Podloga joj je Vinogradarska Breskva
 • Otpornost: Otporana je na niske temperature do -6 do -15 °C.
 • Veličina u punoj zrelosti: visina 5m i širina 4m.
 • Vreme cvetanja: sredina Marta do početka Aprila
 • Vreme sazrevanja: Kraj jula do sredine Avgusta
 • Brzina rasta: Srednja

Plod je krupan do vrlo krupan (180-200 g), jajastog oblika. Pokožica je žuto narandžaste osnovne boje, ali je skoro cela prekrivena crvenilom. Meso je žutonarandžasto, čvrsto, sočno, aromatično, slatko i prijatnog ukusa. Dobro se odvaja od koštice i dobro podnosi transport.Dospeva za branje polovinom avgusta. Bujna je sorta dobre rodnosti.

Sadnja

Zasadite svoje drvo nektarine u dobro dreniranom tlu na mestu gde će dobiti puno sunca (najmanje 6-8 sati sunčeve svetlosti dnevno). Jaki vetrovi i rani mrazevi mogu oštetiti cvetove, pa obavezno zaštitite svoje drvo sadnjom na najsunčanijoj strani kuće.Iskopajte rupu duplo širu od korenske kugle (busena) i jednako duboku. Zamenite tlo oko rupe kompostom kako biste osigurali da drvo ima odgovarajuću drenažu. Sadite je tako da kalem bude najmanje 10 cm iznad zemlje. Pokrijte koren zemljom i dobro zalijte. Dobro istruli kompost ili veoma staro životinjsko đubrivo (stajsko) takođe će biti od koristi. Dobro malčirajte da biste zadržali u tlu vlagu, potisnuti korov, zaštitili koren od izmrzavanja, s tim da se malč drži 5cm dalje oko stabla.

Nema na zalihama

Lista rezervacija Obavestićemo vas kada proizvod stigne. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte u nastavku.

No fields found, please go to settings & save/reset fields

Opis

Nega

Svetlost

Potrebno joj je puno sunca za njen najsnažniji rast i veće prinose. Obezbedite joj najmanje 6 sati sunčeve svetlosti dnevno.

Zalivanje

Obezbedite dovoljno vode vašem mladom drvetu dok se ukorenjava, ne dozvoljavajući da se zemlja osuši između zalivanja. Zatim smanjite na umerenu, ali konstantnu vlagu tokom letnjih vrućina i tokom formiranja plodova. Iako je otporana na sušu, malčirajte je i obezbedite dodatno zalivanje u vremenima kad je to potrebe.Održavajte zemlju oko stabla vlažnom, ali ne zasićenom. Zalivanje jednom nedeljno ostavljanjem creva na dnu drveta na nekoliko minuta je uglavnom dovoljno.

Zemljište

Sadite u bogatom, organski poboljšanom, dobro dreniranom, plodnom tlu. Deblji sloj malča pomaže u zadržavanju vlage u zemljištu, kao i izolaciji korenovog sistema od toplote i hladnoće.pH Zemljišta: 6-7.

Đubrenje

Nakon što je vaše drvo u zemlji šest nedelja i opasnost od mraza prođe, primenite dobro izbalansiranu formulu đubriva, kao što je 12-12-12.

Orezivanje

Zahteva orezivanje i proređivanje da bi se obezbedila konzistentnost rađanja. Držite Fantazija nektarinu na određenoj visini uz letnju rezidbu.Prve dve godine orezujte da biste održali oblik otvorenog centra i podstakli proizvodnju voća. Orežite svoje drvo u kasnu zimu ili rano proleće koristeći makaze za orezivanje i napravite rezove pod uglom od 45 stepeni.

Zaštita od mraza

Zaštitite od mraza dobrom cirkulacijom vazduha i orezujte kako biste držali otvorenu krošnju tako da i sunčeva svetlost i protok vazduha dospeju u unutrašnjost.

Štetočine i bolesti

Lišće nektarine može biti oštećeno uvijanjem listova, prskajte je bakarnim sredstvima 2 do 3 puta tokom zime. Prozirni, bakarno obojeni eksudacije na deblu i granama su simptomi bakterijskog raka. Bakarna zaštitna sredstva će takođe pomoći u zaštiti vašeg drveta od ove bolesti.

 

Pitanje o proizvodu: Nektarina Fantazija

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

  Vaše ime

  Vaš email

  Vaša poruka