Patuljasti Beli Bor Pinus sylvestris Watereri

11,000 RSD

Opis

Pinus sylvestris Watereri spada u grupu patuljastih četinara koji sporo raste. Odlično podnosi orezivanje i oblikovanje i često se nalazi u formi bonsai drveta.Iglice su plavkasto-zelene, duge od 4 do 7 cm, po dve u rukavcu. Šišarke su jajaste, duge 3 do 5 cm. Ima godišnji prirast od oko 10 cm, tako da u zrelosti dostiže u proseku 2,50 m u svim pravcima, mada je ponekad širi nego što je visok. Lak je za gajenje, izdržljiv, nezahtevan u dreniranom zemljištu i otporan na sušu kada se jednom dobro ukoreni.Zbog izuzetnog izgleda, ovaj četinar treba da zauzima izolovani istaknuti položaj u vrtu, a pogodan je i za gajenje u kamenjarima ili žardunjerama za naglašavanje ulaza, odmorišta ili drugih istaknutih sadržaja ili za gajenje na balkonima.

Položaj: Osunčan

Zemljište: Nije puno probirljiv po pitanju zemljišta, važno je samo da zemlja ne bude teška sa suviše vlage. Toleriše siromašno zemljište, ali ne i suviše krečno.

Potrebe za vodom: Umerene

Dimenzije bilje prilikom preuzimanja

Izgled po sezonama:

Proleće: Na vrhovima grana se iz pupoljaka razvijaju mlade grane čije su četine svetlije boje u obnosu na zrele.
Leto: Četine su ujednačene plavičasto-zelene boje.
Jesen: Četine su ujednačene plavičasto-zelene boje.
Zima: Zimzelena vrsta.

Sadnice možete preuzeti u rasadniku ul. Franje Štefanovića br.7 u Petrovaradinu ili slanjem kurirskom službom.

Po preuzimanju rasadnik ŠEVAR nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posto napuste rasadnik. Ne možemo uticati na održavanje i negu istih, samim tim i na dalji rast i razvitak istih.

Naše biljke redovno prolaze fitisanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Pitanje o proizvodu: Patuljasti Beli Bor Pinus sylvestris Watereri

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka