Thuja Occidentalis Smaragd 130-150 cm

1,500 RSD

Prema nekima jedna od najlepših i najčešće uzgajanih tuja. Raste usko i visoko, izrazito je kupastog oblika, u punoj zrelosti dostiže visinu od 5 m. Vrlo je lepa kada se uzgaja grupno ili pojedinačno, iako se najčešće sade kao živa ograda. Tolerantna na jaku senku, takođe dosta dobro podnosi osunčane položaje. Dobro podnosi korektivno orezivanje i bez problema možete da joj održavate željenu visinu, a u uz malo više iskustva i vremena možete napraviti jako lepe i definisane oblike. Ukoliko se sadi za živu ogradu razdaljina izmedju dve sadnice varira od 70 cm pa do 1,2 metra u zavisnosti koji efekat želite postići. Za kvalitetni „vidnu barijeru“ i brže i jače formiranje iste najoptimanlija je sadnja na 70 cm. Redovnim šišanjem na željenu visinu ona dosta ojača i postaje čvršća što je posebno važno prilikom snežnih padavina gde je pojava snegolomljenja svedena na minimum. Ukoliko se sade na 70 cm razmaka ( sadnicama startne visine od 100 cm ) potrebno je 3-4 godina da bi napravile vidnu barijeru. Na razmak sadnje od metar, nakon 6-8 godina mogu da naprave vidnu barijeru. Takođe je nezamenjiva njena uloga u gradskim uslovima tj. sadnja u žardinjere-saksije za hortikulturno uređenje vaših balkona,terasa,lokala ulaza…

Zahtevi i karakteristike:

 • svetlost: sunce, polu senka i senka,
 • potreba za vodom: umereno,
 • boja lista: smaragdno-zelena,
 • cvet: zelen.

Za optimalan rast i razvoj odgovaraju joj sunčane ili polusenovite ekspozicije, dobro podnosi i zasenjena mesta. Preferira drenirana zemljišta neutralne do blago kisele reakcije.Otporna je na niske temperature i gradska zagađenja. U slučaju prevelike vlage moguće je da odbaci unutarnje listiće, ali se oni lako i brzo obnove.

Nema na zalihama

Lista rezervacija Obavestićemo vas kada proizvod stigne. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte u nastavku.

Opis

Nega biljke:

 1. Kao posledica snežnih padavina, moguća su oštećenja ili deformacije grana, pa joj u toku zimskog perioda treba joj  obezbediti adekvatna zaštitu vezivanje u vidu obruča oko grana.
 2. Preko leta pogotovo u prvim godinama voli obilno zalivanje (pogodno sistemom kap po kap), tako da možete povećati godišnji porast i do 40%. U prosečnim uslovima možete računati na minimum 20 do 30 cm na godišnjem nivou.
 3. Podnosi korektivno orezivanje.

 

 

Pitanje o proizvodu: Thuja Occidentalis Smaragd 130-150 cm

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

  Vaše ime

  Vaš email

  Vaša poruka