Živa ograda (Ligustrum vulgaris)

60 RSD

Ligustrum vulgaris (Kalina) kako je još nazivaju je najrasprostrajenije listopadno šiblje. Gotovo uvek kada čujemo termin živa ograda pomislimo na ovu biljku. Ovo je ujedno i najrasprostranjenija vrsta koja se gotovo uvek koristi za žive ograde. Može se saditi u zavisnosti od željene širine ograde jednoredno i dvoredno.

Redovno rezanje veoma je važno za Ligustrum jer dolazi do bočnog grananja i ograda postaje gušća i kompaktnija. Lako se održava sa najmanje jednim prihranjivanjem godišnje bilo organskim đubrivom ili mineralnim đubrivima. Opstaje gotovo u svim tipovima zemlje. Trpi mraz i sušu. Sadi se na osunčanim mestima i polusenci. Zalivanje kontinuirano i umereno.

Ligustrum je ujedno i jedna od najlepših i istovremeno najjeftinijih živih ograda uopšte. Sadi se na razmaku od 20 cm jedna od druge u rasporedu cik- cak za dvorednu širu ili u redu za jednorednu užu ogradu. Ograda se zatim dobro nađubri, najbolje organskim djubrivima (glistenjakom) zalije pa se posle obavi prvo orezivanje na visini od dvadeset santimetara od zemlje kako bi došlo do bočnog grananja.

Nema na zalihama

Lista rezervacija Obavestićemo vas kada proizvod stigne. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte u nastavku.

Pitanje o proizvodu: Živa ograda (Ligustrum vulgaris)

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Pitanje

    Vaše pitanje