Erika – Erica carnea – ROZE

450 RSD

Erika je niski zimzeleni žbun visine do 25 cm i širine do pola metra.
Za naše podneblje najinteresantnija je Erica carnea, poznatija kao vres.
Listovi su joj igličasti, intenzivne zelene boje i veoma su dekorativni.
Cvetovi su zvonasti sakupljeni u cvastima. Boja erike može biti bela, ružičasta i crvena.
Ova biljka cveta i pod snegom, pa je iz tog razloga mnogi žele imati u svom vrtu.
U vreme zimskog sivila, kada su sve biljke uveliko na spavanju, erika je u svom punom sjaju.
Ako je zima blaga, procvetaće već u decembru mesecu.
Inače, ukoliko su zime „normalne“ onda će cvetati krajem februara ili početkom marta.

Kategorija:

Opis

Vrlo dekorativna biljka za uređivanje manjih prostora u dvorištu, alpinetumu i vrtu. Više joj odgovaraju senovita mesta.

Erika voli mesta koja su u polusenci i temperaturu od 5 do 15 stepeni. Odgovaraju joj kisela zemljišta. Možete dodati i supstrat za rodendrone. Potrebno je redovno zalivati, vodom koja je odstajala, i da joj se s vremena na vreme orošavaju listovi. Biljka se orezuje odmah nakon cvetanja. Erica je patuljasti zimzeleni ukrasni grm, koji obično poraste u visinu 60 do 75 cm. Listovi su zeleni, linearni, igličasti. Erica gracilis je pokrivena od vrha do dna sitnim cvetovima, koji su najčešće u margenta boji, a ređe u beloj boji. U toku zime cvet dobija braon boju, ali može da ostane na biljci. Čak i kada precveta, cela biljka zbog hladnoće poprimi boju rđe i stvara zanimljiv kontrast biljkama koje je okružuju.

Sadnice Erica 30-40 cm možete kupitu u našem vrtnom centru u rasadniku u Petrovaradinu ul.Franje Stefanovica 7Po preuzimanju robe rasadnik SEVAR nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posto napuste rasadnik. Ne možemo uticati na održavanje i negu istih, samim tim i na dalji rast i razvitak istih.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo ili da Vam se isporuče kurirskom službom.

Pitanje o proizvodu: Erika - Erica carnea - ROZE

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka