Stablašica Lavaglut

1,200 RSD

Cvet: vatreno crno-crven

Miris: [star rating=”2″]

Otpornost na bolesti: [star rating=”4″]

Ruže stablašice predstavljaju nezaobilazan cvetni element svakog luksuznog vrta. Veoma su lake i jednostavne za održavanje, ne zauzimaju puno prostora i cvetaju skoro čitave godine. Oplemeniće svaki prostor i dati notu luksuza i elegancije. Kaleme se na oko metar visine tako da se veoma lako uklapaju sa nižim ukrasnim sadnicama. Odlično uspevaju direktno zasađene u vrtu ili u dekorativnoj saksiji. Zahvaljujući velikom broju boja, veličini cvetova i mirisa lako se postiže zamišljena cvetna idila. Ruže loptaste krošnje je potrebno redovno orezivati kako bi se zadržao okrugli oblik i punoća krošnje. Orezivanjem se provocira rast novih grančica i pupoljaka pa se vremenom postiže gusto razgranata i široka krošnja puna božanstvenih cvetova.

Nega i održavanje:

Primenom redovnih mera nega produžićete život sadnice i dobiti kvalitetnu i zdravu biljku. To podrazumeva upotrebu plodne zemlje, redovno zalivanje i prihranjivanje tokom vegetacije. Kako bi se oformila bujna krošnja sa mnoštvom sitnih grana i cvetova vrši se drastično rezanje u proleće ili u jesen a podrezivanje tokom godine. Vremenom dolazi do pojave letorasta duž stabla koji se odmah uklanjaju oštrim makazama i to što bliže stablu. Takođe je poželjno redovno uklanjanje precvetalih cvetova čime se provocira brže formiranje novih pupoljaka. U slučaju pojave lisnih vaši, crne pegavosti listova ili nekih drugih bolesti odnesite zaraženi deo biljke u poljoprivrednu apoteku i primenite odgovarajuće sredstvo. Nakon toga prihranite sadnicu kako bi ojačala. Prihranjivanje se može obaviti organskim ili mineralnim đubrivom. Poželjna je upotreba organskog đubriva na proleće a mineralnog tokom vegetacije. Ruže kalemljene na stablu su u opasnosti od izmrzavanja u slučaju jako niskih temperatura. Kako biste to sprečili pre zime uvijte krošnju, naročito mesto gde je kalem (mesto na kome se spajaju grane sa stablom) sa više slojeva agrotekstila ili nekom pamučnom tkaninom.

Sadnice ruža stablašica možete kupiti u rasadniku u Petrovaradinu ul. Franje Štefanovica 7 ili Vam Saljemo kurirskom sluzbom.

Po preuzimanju sadnica rasadnik Ševar nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posto napuste rasadnik. Ne možemo uticati na održavanje i negu istih, samim tim i na dalji rast i razvitak istih.

Naše biljke redovno prolaze fitisanitarne preglede kako šumških tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Pitanje o proizvodu: Stablašica Lavaglut

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka