Glistovit 10L

300 RSD

Glistenjak (glistinac, lumbrihumus) je humus kalifornijskih glista i predstavlja vrlo kvalitetno organsko đubrivo koje se dobija preradom organskog otpada (ostaci voća, povrća, lišća, stajnjaka, ostataka hrane). Glistovit je nerafinisani humus od glista, ovo đubrivo nema nikakav miris niti ima hemijske dodatke i odličan je za one koji žele na organski način da uzgajaju povrće i voće.

Ovo prirodno đubrivo poboljšava strukturu tla, a sadrži i visoku koncentraciju korisnih bakterija i mikroba (sadrži 10 puta više mikroba nego običan kompost), mnoge makro i mikroelemente potrebne za razvoj biljke te biljne hormone rasta kao što su auxin i cytokinin.

Sadrži i gljivice koje predstavljaju simbiozu između za prenos vode i hraniva do korena, a zadržavaju i vodu u tlu zbog čega biljka tokom sušnih razdoblja ne doživi šok usled visokih temperatura. pH ovog humusa je neutralan pa u slučaju kiselog zemljišta, glistenjak će ga neutralizovati. Treba napomenuti da mu je rok trajanja i do pet godina.

Opis

Prilikom presađivanja biljaka u vrt, nakon što ste rasadu stavili u rupu predviđenu za sadnju, direktno na koren stavite 2 dcl glistenjaka, zagrnite zemljom i obilno zalijte.

U voćnjacima i vinogradima glistenjak se stavlja direktno na koren, 2 do 3 litre đubriva po stablu, zavisno od njegove starosti.

Zalivanje i folijarno prskanje

Glistenjak možete koristiti kao đubrivo za prihranu u sledećim oblicima: u čvrstom stanju, ili razređen za zalivanje ili folijarno nanošenje na biljku prskanjem.

Način primene razređenog glistovita

Zalivanje  i folijarno nanošenje glistovita:

  • Na litru vode koristite 1-2 dcl glistenjaka. Potopite glistenjak u vodu (možete koristiti i džak gustog tkanja) te ostavite potopljeno preko noći. Talog možete i dalje koristiti kao đubrivo, a sa ovim ekstraktom zalivajte biljke.
  • Ako ga želite koristiti folijarno, prksanjem lišća, glistenjak dobro procedite kako ne biste začepili dizne prskalice, i svakako razredite s 10 delova vode (na litru ekstrakta ide 10 litara vode).

Napomena: Primenom primene glistovita tj. glistenjaka, ne postoji opasnost da će biljke biti spaljene kao kod preteranog doziranja hemijskog ili stajskog đubriva, a to znači da sa glistenjakom ne možete preterati.

Pitanje o proizvodu: Glistovit 10L

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka