Cupressocyparis leylandii-lejlandi 170-190cm

7,700 RSD

Opis

Kupresociparis lejlandi je kultivar koji je najčešće poznat kao samo Lejlandi. U pitanju je izuzetna biljka koja se u svetu često koristi za guste bordure, žive ograde, zelene zidove. Veoma brzo raste i širi se, čak i po metar godišnje, dok kao soliterno drvo poraste i do 15m visine. Kada je u živoj ogradi ukupna visina i širina je znatno manja.  Obrazuje mnogo tankih grančica zahvaljujući čemu je omogućeno jednostavno orezivanje i oblikovanje. Cupressocyparis leylandii će najbrže formirati neprobojnu živu ogradu, dovoljno kompaktnu i gustu da dobijete potpunu privatnost i izlovanost od buke i nepoželjnih pogleda.

Prednost Cupressocyparis leylandii je u tome što nema posebne zahteve prema tlu na kome raste. Podjednako dobro uspeva i u gradskim i u seoskim sredinama čak je u upotrebi kao vetrozaštitni pojas. Za sadnicu brzog rasta je neophodna redovna prihrana kvalitetnim đubrivom i zalivanje u toplom periodu godine.Četine su efektne, nežne u guste. Podjednako dobro uspeva i u gradskim i u seoskim sredinama čak je u upotrebi kao vetrozaštitni pojas, otporna je na aerozagađenja. Za sadnicu brzog rasta je neophodna redovna prihrana kvalitetnim đubrivom i zalivanje u toplom periodu godine. Cupressocyparis leylandii će najbrže formirati neprobojnu živu ogradu, dovoljno kompaktnu i gustu da dobijete potpunu privatnost i izlovanost od buke i nepoželjnih pogleda.

Po preuzimanju robe, sadnica,  rasadnik SEVAR  nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posto napuste rasadnik. Ne možemo uticati na održavanje i negu istih, samim tim i na dalji rast i razvitak istih.

Naše biljke redovno prolaze fitosanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Pitanje o proizvodu: Cupressocyparis leylandii-lejlandi 170-190cm

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka