Topijar Bor Pom pom

20,000 RSD

Opis

Pom pom je topijarna forma belog bora, kod koje su rezidbom oblikovane jastučaste kugle od zelenih iglica na krajevima grana. Beli bor ima po dve četine duge 4-6 cm u beličastom rukavcu. Gipke su i tanke, šiljate, često blago spiralno uvijene, svetlosivozelene. Ostaju na granama 2-3 godine.

Pom Pom je topijarna forma pogodna za gajenje u malim i srednjim dvorištima, kao soliterno postavljena dominantna biljka na travnjaku, u grupi sa ukrasnim nižim žbunjem i perenama ili za sadnju u žardinjerama.

Položaj: Osunčan ili polusenka.

Zemljište: Nije puno probirljiv po pitanju zemljišta. Poželjno je svakog meseca dodati prihranu za četinare.

Potrebe za vodom: Umerene

Proleće: Na vrhovima grana se iz pupoljaka razvijaju mlade četine otvorenije zelene boje u obnosu na zrele.

Leto: Četine su ujednačene svetlo zelene boje.

Jesen: Četine su ujednačene svetlo zelene boje.

Zima: Zimzelena vrsta.

Sadnice možete preuzeti u rasadniku u ul.Franje Štefanovića br.7 u Petrovaradinu ili slanjem kurirskom službom.Po preuzimanju rasadnik ŠEVAR nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje.Za sadnice kao i za živo biće nije moguće dati garanciju ni dan pošto napuste rasadnik.Ne možemo uticati na održavanje i negu istih,samim tim i na dalji rast i razvitak istih.Naše biljke redovno prolaze fitisanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Pitanje o proizvodu: Topijar Bor Pom pom

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka