Lonicera caprifolium Orlovi nokti Žuto-Beli

600 RSD

Opis

Veoma dekorativna penjačica koja izuzetno brzo napreduje. Ako tražite živahnu puzavicu koja će vam brzo ukrasiti luk iznad kapije, zamaskirati neki zid ili nešto treće, evo idealne biljke za to.Orlovi nokti dostižu visinu do 5 m, a neke vrste mogu biti visoke i 10 m. Ova biljka je omiljena zbog svojih prelepih i mirisnih cvetova koji podsećaju na orlove kandže, otuda i naziv orlovi nokti. Cvetovi se otvaraju krajem maja, početkom juna i tada biljka širi neodoljiv miris. Zbog opojnog mirisa, ova penjačica privlači pčele u vrt, pa je i medonosna biljka. Varijeteti obuhvataju mnoštvo kombinacija boja cvetova od belo-žute, belo-naranžaste, ružičasto-bele, pa sve do crvene.

SADNJA I NEGA:

Odgovara sunčan ili polusenovit položaj. U hladovini neće obilno cvetati, pa se samim tim na takvim mestima i ne preporučuje sadnja ove biljke. Bilo bi dobro da je samo koren biljke u hladu. To napravite sami, tako što ćete oko nje posaditi visoke perene ili ukrasne žbunove, koji će obezbediti hlad njenom korenu. Sadite je udaljeno od drugih biljaka, zato što se brzo širi, pa će “ugušiti” druge vrste u svojoj blizini.

Ova biljka zahteva oslonac za penjanje i uvijanje. Sadite je uz zid, ogradu, pergolu… Ako nema obezbeđen oslonac, biljka postaje veoma zanimljiv pokrivač tla, i puže po zemlji.

Dobro podnosi i visoke i niske temperature. Obavezno je zalivajte kada su dugotrajne suše, inače ne traži mnogo pažnje. Za orlove nokte kažu da je to gotovo neuništiva biljka, pa se preporučuje onima koji su početnici u gajenju biljaka.

Jedna je  od retkih biljaka koja uspešno raste u žardinjerama.Gledajte da joj obezbedite što dublju i širu posudu, dubine minimum 50 cm i širine 50cm.

Redovno orezujte  to možete raditi i nekoliko puta godišnje. Izbegavajte orezivanje jedino u vreme cvetanja. Posle cvetanja je orežite. Oštećene i suve grane uklanjajte tokom cele godine. Pred zimu je skratite “temeljno” na visinu od 50-60 cm, tako da obezbedite obilno cvetanje i za sledeću sezonu.

Sadnice možete preuzeti u rasadniku u ul.Franje Štefanovića br.7 u Petrovaradinu ili slanjem kurirskom službom.Po preuzimanju rasadnik ŠEVAR nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje.Za sadnice kao i za živo biće nije moguće dati garanciju ni dan pošto napuste rasadnik.Ne možemo uticati na održavanje i negu istih,samim tim i na dalji rast i razvitak istih.Naše biljke redovno prolaze fitisanitarne preglede kako šumskih tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Pitanje o proizvodu: Lonicera caprifolium Orlovi nokti Žuto-Beli

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka