Stablašica Aspirin

1,000 RSD

Cvet: bele boje

Miris: [star rating=”0″]

Otpornost na bolesti: [star rating=”5″]

Nega i održavanje:

Primenom redovnih mera nega produžićete život sadnice i dobiti kvalitetnu i zdravu biljku. To podrazumeva upotrebu plodne zemlje, redovno zalivanje i prihranjivanje tokom vegetacije. Kako bi se oformila bujna krošnja sa mnoštvom sitnih grana i cvetova vrši se drastično rezanje u proleće ili u jesen a podrezivanje tokom godine. Vremenom dolazi do pojave letorasta duž stabla koji se odmah uklanjaju oštrim makazama i to što bliže stablu. Takođe je poželjno redovno uklanjanje precvetalih cvetova čime se provocira brže formiranje novih pupoljaka. U slučaju pojave lisnih vaši, crne pegavosti listova ili nekih drugih bolesti odnesite zaraženi deo biljke u poljoprivrednu apoteku i primenite odgovarajuće sredstvo. Nakon toga prihranite sadnicu kako bi ojačala. Prihranjivanje se može obaviti organskim ili mineralnim đubrivom. Poželjna je upotreba organskog đubriva na proleće a mineralnog tokom vegetacije. Ruže kalemljene na stablu su u opasnosti od izmrzavanja u slučaju jako niskih temperatura. Kako biste to sprečili pre zime uvijte krošnju, naročito mesto gde je kalem (mesto na kome se spajaju grane sa stablom) sa više slojeva agrotekstila ili nekom pamučnom tkaninom.

Sadnice ruža stablašica kupiti  u rasadniku u  Petrovaradinu ul.Franje Štefanovica 7 ili Vam saljemo kurirskom sluzbom.

Po preuzimanju sadnica rasadnik ŠEVAR nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posto napuste rasadnik. Ne možemo uticati na održavanje i negu istih, samim tim i na dalji rast i razvitak istih.

Naše biljke redovno prolaze fitisanitarne preglede kako šumških tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

Pitanje o proizvodu: Stablašica Aspirin

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka