Patuljasta smrča Picea glauca ‘Conica’100-120cm

11,000 RSD

Opis

Patuljasta smrča Picea glauca Conica je spororastući četinar guste krošnje piramidalnog oblika. Raste jako sporo, svega 1-2cm godišnje i u punoj fazi rasta dostiže visinu oko 1,5m i širinu oko 0,6m. Picea glauca Conica se još naziva i Glava šećera zbog svoje specifične kupaste krošnje i karakteristične teksture grana koje su gusto i zvezdasto nanizane. Savršeno oblikovana smrča mirisnih grana, bogato obrasle krošnje tamno-zelene boje pogodna je za sadnju ispred reprezentativnih ulaza i na mestima koja se posebno ističu. Zahvaljujući sporom rastu Patuljasta smrča Conica je odličan izbor za kamenjare i mini bašte jer jako dugo može ostati deo kompozicije. Picea glauca Conica izuzetno dekorativno izgleda u žardinjerama i ukrasnim visokim saksijama u kombinaciji sa nižim biljkama druge boje ili sa padajućim cvetnicama. Picea glauca Conica je jako otporna na niske temperature, dobro uspeva na suncu ili u polusenci, voli plodnu zemlju i povremeno zalivanje, mada će i u nedostatku vode jako lepo uspevati.Obavezna je zaštita jednom do dva puta godišnje acaricidom protiv crvenog pauka. Može se kupiti u skoro svakoj kvalitetnijoj poljoprivrednj apoteci.

Nase bilje mozete  kupiti  direktno u rasadniku u  Petrovaradinu ul. Franje Štefanovica 7 ili Vam saljemo kurirskom  sluzbom.

Po preuzimanju robe, sadnica rasdnik ŠEVAR nema više mogućnost nadzora i nege istih tako da ne može dati garanciju na dalje. Za sadnice kao živo biće nije moguće dati garanciju ni dan posto napuste rasadnik. Ne možemo uticati na održavanje i negu istih, samim tim i na dalji rast i razvitak istih.

Naše biljke redovno prolaze fitisanitarne preglede kako šumških tako i fito inspekcije tako da bolesnih i zaraženih biljaka nemamo.

 

 

Pitanje o proizvodu: Patuljasta smrča Picea glauca ‘Conica’100-120cm

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

    Vaše ime

    Vaš email

    Vaša poruka