Klematis Star of India

1,100 RSD

Klematis Star of India dostiže visinu 3-4 m. Listovi su tamno zelene boje, a cvet je tamno ljubičast sa crvenkastom prugom po sredini. Cvetovi su veoma krupni, mogu biti prečnika i 20 cm.  Potreban mu je oslonac za penjanje. Odgovara mu sunčano ili polusenovito mesto. Ako klematis sadite na sunčanom mestu, zaštitite mu koren od direktnog sunca nekim višim biljkama. Ova vrsta se orezuje krajem februara ili početkom marta meseca. Prezimljava na otvorenom, sadi se u bašti na otvorenom (Rastojanje između biljaka prilikom sadnje: 70-90 cm) ili u žardinjerama. Vreme cvetanja je od juna do oktobra, a vreme sadnje je od marta do novembra.

Kategorija:

Opis

Zvezda Indije (Klematis Star of India) je snažna, listopadna penjačica sa srednje zelenim listovima i tamnoljubičastim cvetovima, latice su sa tamnijim ljubičastim prugama i bledozelenim prašnicima. Cveta tokom leta (od juna do septembra). Dostiže visinu do 4 m i širinu do 1m nakon 2-5 godina (dostiže punu zrelost).Veoma razgranata i snažna sorta. Latice su uglavnom sa zašiljenim vrhom i cvet liči na zvezdu.

Nega sadnice Klematis Star of India:

 • Orezivanje klematisa vrši se rezanjem prošlogodišnje stabljike do para jakih pupoljaka, 20 cm iznad nivoa tla, pre nego što novi rast počne u rano proleće.
 • Predložena upotreba ove puzavice su kontejneri, zidne strane i rešetke.
 • Klematis Star of India posadite u plodno, po mogućnosti krečnjačko, dobro drenirano zemljište. Zasadite vrh korenske kugle 8 cm ispod površine tla. Koren i podnožje biljke treba da budu zasenčeni. Malčiranje se vrši u kasnu zimu.
 • Tip zemljišta koji toleriše su krečnjačko, glinovito, ilovasto i peskovito. Odgovara joj vlažno, ali dobro drenirano zemljište. PH vrednost zemljišta koje joj odgovara su kisela, alkalna i neutralna.
 • Zahtevi za svetlosti klematisa Zvezde Indije su delimična senka i potpuna izloženost suncu (sadnja na južnoj, istočnoj ili zapadnoj poziciji). Zbog tamne boje cvet je jasniji ako se nalazi delom u senci jer sunce izbledi latice.

 

Pitanje o proizvodu: Klematis Star of India

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

  Vaše ime

  Vaš email

  Vaša poruka