Klematis Hagley Hybrid

1,100 RSD

Klematis Hagley Hybrid je klematis kog odlikuju krupni svetlo ružičasti cvetovi prečnika  od 15 cm. Klematis traži oslonac za penjanje jer dostiže visinu do 2,5 m. Cveta tokom celog letnjeg perioda (od juna do oktobra). Odgovara mu sunčano ili polusenovito mesto. Ako ga sadite na sunčanom mestu, zaštitite mu koren od direktnog sunca nekim višim biljkama. Klematis Hagley Hybrid se orezuje u kasnu jesen ili rano u proleće. Stare i slabe izdanke uklonite, a ostale skratite iznad prvih dobro razvijenih pupova (na visinu 40-50 cm). Nakon prvog cvetanja orežite ga iznad jakih pupova i na taj način ćete omogućiti još jedno cvetanje u toj sezoni.

Opis

Klematis Hagley Hybrid je kompaktna sorta sa velikim cvetovima prečnika 15cm, latice su ružičaste boje lavande, koje su u kontrastu sa tamno crvenim prašnicima.

Nega sadnice klematisa Hagley Hybrid

 • Cvetaju od ranog leta do rane jeseni.
 • Pogoduje mu polusenka, gde će njegovi elegantni cvetovi sijati na tamnozelenom lišću.
 • Odličan je izbor za pergole, rešetke, može da se penje po zidovima, ogradi, sekniku, a pogodan je i za kontejnere. Lepo se kombinuje sa ružama penjačicama i malim grmovima.
 • Otporan je na direktnu izloženost suncu, mada najbolje cveta u delimičnoj senci. Naročito je bitno da koren održavate hladnim, zasenčenim podnožjem biljke ili dodavanjem šljunka oko stabljike.
 • Klematis Hagley Hybrid može kao puzavica da naraste do visine od 2,1 – 3 m, a u širinu od 90 – 120 cm.Razmak sadnje je od 90 – 120 cm.
 • Orezuje se u kasnu zimu ili rano proleće, zahtevaju jače orezivanje stabljika do para jakih pupoljaka na 30 cm od nivoa zelje pre početka rasta u rano proleće.
 • Toksičan je za pse, mačke i otrovan za konje.
 • Ima prosečne potrebe za vodom. Tip zemljišta koji mu odgovara je glinovito i ilovasto zemljište, alkalne ili neutralne pH vrednosti, vlažno i dobro drenirano.

Pitanje o proizvodu: Klematis Hagley Hybrid

Ukoliko trebate dodatne informacije o proizvodu, ispunite formular. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

  Vaše ime

  Vaš email

  Vaša poruka